Nu de wereld steeds digitaler wordt, zijn e-commerceplatforms een essentieel instrument geworden voor kleine bedrijven om een breder publiek te bereiken en hun producten online te verkopen. Met zoveel beschikbare opties kan het voor eigenaren van kleine bedrijven overweldigend zijn om het juiste e-commerceplatform voor hun behoeften te kiezen. In deze blogpost zullen we de beste e-commerceplatforms voor kleine bedrijven verkennen.

WooCommerce:
WooCommerce is een plug-in voor WordPress, het populairste contentmanagementsysteem ter wereld. Dit platform is zeer aanpasbaar en kan worden geïntegreerd met verschillende betalingsgateways. WooCommerce is een gratis plug-in, maar er kunnen extra extensies en thema’s worden gekocht om de functionaliteit te verbeteren.

Shopify:
Shopify is een van de meest populaire e-commerceplatforms, bekend om zijn gebruiksgemak en aanpassingsmogelijkheden. Het biedt een breed scala aan functies, waaronder betalingsverwerking, voorraadbeheer en marketingtools. De prijsplannen van Shopify beginnen bij $ 29 per maand, waardoor het een betaalbare optie is voor kleine bedrijven.

BigCommerce:
BigCommerce is een ander populair e-commerceplatform dat een breed scala aan functies biedt, waaronder voorraadbeheer, betalingsverwerking en marketingtools. De prijsplannen van BigCommerce beginnen bij $ 29,95 per maand, waardoor het een betaalbare optie is voor kleine bedrijven.

Magento:
Magento is een open-source e-commerceplatform dat een hoge mate van maatwerk en schaalbaarheid biedt. Het is een krachtig platform, maar kan complex zijn om op te zetten en te onderhouden. De prijsplannen van Magento variëren afhankelijk van de grootte van het bedrijf en zijn behoeften.

Squarespace:
Squarespace is een websitebouwer die e-commercefunctionaliteit biedt. Het staat bekend om zijn strakke en moderne ontwerpsjablonen en gebruiksvriendelijke interface. De prijsplannen van Squarespace beginnen bij $ 18 per maand, waardoor het een kosteneffectieve optie is voor kleine bedrijven.

Wix:
Wix is een andere websitebouwer die e-commercefunctionaliteit biedt. Het staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface voor slepen en neerzetten en een breed scala aan ontwerpsjablonen. De prijsplannen van Wix beginnen bij $ 23 per maand, waardoor het een betaalbare optie is voor kleine bedrijven.

Volusion:
Volusion is een e-commerceplatform dat een breed scala aan functies biedt, waaronder betalingsverwerking, voorraadbeheer en marketingtools. Het staat bekend om zijn schaalbaarheid en gebruiksgemak. De prijsplannen van Volusion beginnen bij $ 29 per maand.

3dcart:
3dcart is een e-commerceplatform dat een breed scala aan functies biedt, waaronder betalingsverwerking, voorraadbeheer en marketingtools. Het staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface en responsieve klantenondersteuning. De tariefplannen van 3dcart beginnen bij $ 19 per maand.

Weebly:
Weebly is een websitebouwer die e-commercefunctionaliteit biedt. Het staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface en ontwerpmogelijkheden voor slepen en neerzetten. De prijsplannen van Weebly beginnen bij $ 18 per maand, waardoor het een betaalbare optie is voor kleine bedrijven.

PrestaShop:
PrestaShop is een open-source e-commerceplatform dat een hoge mate van maatwerk en schaalbaarheid biedt. Het staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface en een breed scala aan functies. PrestaShop is een gratis platform, maar er kunnen extra extensies en thema’s worden gekocht om de functionaliteit te verbeteren.

Kortom, het kiezen van het juiste e-commerceplatform is cruciaal voor kleine bedrijven die hun online aanwezigheid willen uitbreiden. De hierboven genoemde platforms bieden een breed scala aan functies en tariefplannen, waardoor het voor kleine bedrijven gemakkelijk wordt om de juiste oplossing voor hun behoeften te vinden. Door het juiste platform te selecteren, kunnen kleine bedrijven hun online verkoop verhogen, een breder publiek bereiken en hun bedrijf laten groeien. Wij bij Kechmida hebben enorm veel ervaring met WooCommerce (WordPress) en Shopify.