Als eigenaar van een klein bedrijf is het hebben van een website essentieel om online zichtbaarheid te krijgen en potentiële klanten aan te trekken. Veel kleine bedrijven maken echter veelgemaakte fouten die een negatieve invloed kunnen hebben op de effectiviteit van hun website. In dit bericht behandelen we 5 veelvoorkomende fouten die kleine bedrijven maken met hun websites en hoe ze kunnen worden vermeden.

1. Gebrek aan duidelijke berichten
Een van de meest voorkomende fouten die kleine bedrijven maken, is dat er geen duidelijke berichtgeving op hun website staat. Uw website moet de missie, waarden en diensten/producten van uw bedrijf duidelijk en beknopt communiceren. Zorg ervoor dat de berichtgeving van uw website op alle pagina’s consistent is en dat bezoekers snel kunnen begrijpen wat uw bedrijf te bieden heeft.

2. Slecht ontwerp en navigatie
Een slecht ontworpen website met verwarrende navigatie kan potentiële klanten afschrikken. Uw website moet een modern en professioneel ontwerp hebben dat visueel aantrekkelijk en gemakkelijk te navigeren is. Zorg ervoor dat uw website is geoptimaliseerd voor zowel desktop- als mobiele gebruikers, aangezien veel mensen hun smartphones gebruiken om op internet te surfen.

3. Gebrek aan SEO
Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is cruciaal om ervoor te zorgen dat uw website hoog scoort op de pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines (SERP’s). Kleine bedrijven verwaarlozen SEO vaak, wat ertoe kan leiden dat hun website diep in de zoekresultaten wordt begraven, waardoor het moeilijk wordt voor potentiële klanten om ze te vinden. Zorg ervoor dat uw website is geoptimaliseerd voor SEO door relevante zoekwoorden, metabeschrijvingen en alt-tags op te nemen.

4. Geen klantgegevens verzamelen
Kleine bedrijven lopen vaak de kans mis om via hun website klantgegevens te verzamelen. Door klantgegevens te verzamelen, kunt u een e-maillijst samenstellen en e-mailmarketing gebruiken om klanten op de hoogte te houden van het laatste nieuws, promoties en aanbiedingen van uw bedrijf. Zorg ervoor dat uw website een manier heeft om klantinformatie te verzamelen, zoals een aanmeldingsformulier voor een nieuwsbrief.

5. Website onderhoud verwaarlozen
Ten slotte verwaarlozen kleine bedrijven vaak het website-onderhoud, wat kan leiden tot beveiligingsproblemen, verbroken links en trage laadtijden van pagina’s. Zorg ervoor dat uw website regelmatig wordt onderhouden en bijgewerkt om ervoor te zorgen dat deze veilig blijft en goed blijft functioneren.

Tot slot zijn dit de 5 veelvoorkomende fouten die kleine bedrijven maken met hun websites. Door deze fouten te vermijden en uw website te optimaliseren, kunt u online zichtbaarheid krijgen, potentiële klanten aantrekken en uw bedrijf laten groeien. Als je hulp nodig hebt met je website, neem dan contact met ons op zodat we samen kunnen kijken wat we voor je kunnen betekenen.